Hackertámadások nehezítik a moszkvai közlekedéshez megkövetelt digitális kódok lehívását

MTI/iho   ·   2020.04.13. 15:00
moszkva_elektrobusz0

A vírushelyzet súlyosbodása miatt szerdától a taxisok is csak ilyen igazolvánnyal rendelkező utasokat vehetnek fel Moszkvában és a környező területeken. A gyalogos közlekedés, noha korlátozott, egyelőre nem bejelentésköteles.

Töltésre váró elektromos busz Moszkvában. Eddig sem volt egyszerű a közösségi közlekedés, erre tesznek rá a hackerek még egy lapáttal (képünk illusztráció)

A moszkvai hatóságok arra figyelmeztették a lakosságot, hogy a regisztráláshoz használandó, amúgy is erősen terhelt önkormányzati weboldalt folyamatos hackertámadások érik, és a helyzet újdonságát kihasználva csalók adathalász oldalakat hoznak létre, alternatív bejegyzési lehetőségeket kínálva. A belügyminisztérium arra hívta fel a figyelmet, hogy bűnözők hamis sms-ekkel próbálják meg félrevezetni az embereket, azt állítva, hogy a címzettek megsértették a karantén-előírásokat, ami miatt bírságot kell átutalniuk egy bankszámlára.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek