Hainan, LOT: készülődés az Álomgépre

iho/repülés   ·   2012.07.25. 09:03
cim

Az egykor Budapestre is járatot fenntartott Hainan a Peking-Chicago vonalon állítja forgalomba első Boeing 787-esét, jelentette be a kínai légitársaság. A cég 10 Dreamliner leszállítását várja, de már korábban bejelentette,  hogy kompenzációt is vár a gyártótól a késedelmes átadásért.

Ilyen lesz a Hainan 787-ese...

Az első gépek érkezéséről konkrét hír még nincsen, ennek megfelelően a Hainan úgy kért engedélyt az amerikai szállítási tárcától az új járatra, hogy azt 787-essel, vagy a flottájához tartozó hasonló nagyhatótávolságú géppel szeretné működtetni. A Hainan elnöke korábban úgy nyilatkozott, hogy a légitársaság évi tíz százalékkal szeretné növelni kapacitását, és ha továbbb tart a 787-esek átadása, lehet, hogy 747-8-asokra cserélné fel a megrendelését.

...és ilyen a LOT-é

A lengyel nemzeti légitársaság ugyancsak készül a 787-esek forgalomba állítására. A LOT hosszú távú megállapodást kötött a KLM karbantartó cégével a Dreamlinerei műszaki hátterének biztosítására. A lengyelek nyolc 787-est rendeltek, reményeik szerint az első járatuk  2013 januárjában indulhat az új típussal, és ezzel a LOT lesz az első európai légitársaság, amely az Álomgépet forgalomba állítja.

Készül a lengyelek első Álomgépe

A lengyeleknek készülő 787-eseket 213 economy és 21 prémium-economy, valamint 16 business-osztályos üléssel rendezik be, az első járat, amelyre beállítják, érdekes mód a Hainanhoz hasonlóan a chicagói lesz.

Kapcsolódó hírek