Hajót venne a BKV

iho   ·   2017.02.22. 15:27

Szolgáltatás bővítése vagy a régi hajók selejtezése miatt újítanának, esetleg a vizes vb helyszínét stílszerűen a Duna felől megközelítőkre számítanak? Egy 80–120 személyes, használt hajóra írtak ki tendert a napokban. A Dunát – a hazai hajógyártás visszaesése majd megszűnése miatt – ellepték a külföldi gyártású, az utóbbi időben használtan beszerzett vízijárművek, de több, a Balatonról elszármazott hajó is szeli a hullámokat, igaz, főleg magánkézben.

A kiírás kiköti, hogy Budapest 200 kilométeres vonzáskörzetéből, a Jászai Mari téri hajóállomásról vízi úton megközelíthető helyről kell a hajónak származnia (a magyar, esetleg a szlovák Duna-szakasz, valamint a Balaton a mérvadó ezek szerint), az üzembe helyezéshez a vízparti elhelyezkedés mellett az elmúlt 2 hónapban, legalább 2,5 millió forint értékben végzett hajójavítási tevékenység a feltétel. A beszerzési tenderre február 24-éig, az üzembe helyezésre 27-éig lehet jelentkezni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek