Hajótűz Hamburgban

iho/hajózás   ·   2016.09.02. 18:45
400px_hajotuz

A kilencezer TEU kapacitású CCNI Arauco az észak-németországi város kikötőjében horgonyzott, amikor a hamburgi vízirendőrség szerint körülbelül délután egy órakor hatalmas tűz ütött ki a háromszáz méter hosszú járművön. Az elsődleges jelentések alapján a fedélzeten hegesztési munkálatokat végeztek, a kipattanó szikrák miatt egy konténer tüzet fogott, a lángok pedig gyorsan átterjedtek más konténerekre is. A baleset során három dolgozó szenvedett sérüléseket, őket a közeli kórházba szállították. A hatóságok arra szólították fel a környék lakóit és üzleteit, hogy a tűzből kiáramló sűrű füst miatt zárják be az ajtókat és az ablakokat. A vízirendőrség nyilatkozata alapján veszélyes anyag nem szivárgott ki a hajóról. A tűz eloltásán tűzoltóhajók és szárazföldi tűzoltóegységek is dolgoztak – számol be a gcaptain.com.

A libériai CCNI Araucón szeptember elsején, a hamburgi kikötőben csaptak fel a lángok (a hamburgi vízirendőrség felvétele)

A libériai zászló alatt üzemelő CCNI Araucót 2015-ben építették. A német NSC Holdings tulajdonában álló vízi jármű kilencezer-harminc húsz láb hosszú konténert képes szállítani.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek