Hajtány hajtott a vonatba

iho   ·   2013.10.17. 09:55

Egy hajtány gázolt el egy tehervonatot Beszterce-Naszód megyében, a Gledény település melletti alagút bejáratánál, a szerencsétlenségben tizenhat személy megsérült, adja hírül a kolozsvári Krónika.

A hatóságok beszámolója szerint a két szerelvény ugyanazon a vágányon, egyforma irányba közlekedett, a hajtány azonban gyorsabban haladt, a vezető ugyanis azt hitte, hogy a szerelvény már előbb jár, így a jármű hátulról beleszaladt a tehervonatba.

A sérültek a hajtányon utaztak, egyikük állapota rendkívül súlyos, ezért az orvosok altatásban tartják az intenzív osztályon. Őt és további hat, súlyosan sérült személyt a marosvásárhelyi kórházba szállítottak, a többieket Besztercén látták el.

Több sérültet a rohammentő szolgálat (SMURD) helikopterével szállítottak el, az alagút környéke ugyanis nehezen megközelíthető, ezért a mentősöknek és tűzoltóknak is gyalog kellett a baleset helyszínére menniük.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek