Halálos balesetek vasúti átjárókban – fotók!

MTI   ·   2013.08.15. 08:22

Egy ember meghalt, két másik pedig megsérült abban a balesetben, amelyben autó személyvonattal ütközött szerda este Jánoshalma belterületén.

(fotók: MTI, Donka Ferenc)

Hürkecz Zoltán, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerint 21 óra körül, eddig tisztázatlan körülmények között Jánoshalmán, a Pacsirta utcában található – fényjelző készülékkel ellátott – vasúti átjárónál egy személygépkocsi ráhajtott a sínekre, ahol összeütközött egy személyszállító vonattal.

Az autóban hárman ültek, közülük a vezető olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A gépkocsi többi utasát, a sofőr gyermekeit a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

Meghalt egy 75 éves asszony, aki Trabantjával vasúti átjáróba hajtott és összeütközött a vonattal Bakonygyirótnál csütörtök reggel - közölte a Győr- Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Kocsis Tünde alezredes elmondta: az asszony kizuhant az autóból és a helyszínen életét vesztette.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Ne mássz a vonat tetejére, életveszélyes és tilos!

MÁV/iho   ·   2024.03.20. 09:00

Ismét egy fiatal életébe került Budaörsön, hogy vasútüzemi területen illegálisan felmászott egy mozdony tetejére, ahol a 25 ezer voltos felsővezeték közelében halálos áramütést szenvedett. A MÁV újból és újból kéri a szülőket és pedagógusokat, nyomatékosan hívják fel a fiatalok figyelmét arra, hogy vasútüzemi területen tartózkodni életveszélyes és tilos!