Háló- és étkezőkocsi nélkül Székelyföldre

iho   ·   2017.09.05. 18:08
00kicsi

Bárány Balázs, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) elnöke a zoom.hu portálnak nyilatkozva elmondta: a vasúttársaság sztrájktörőkkel és visszarendelt nyugdíjasokkal pótolja az állasaikat féltő sztrájkolókat, de ez a teljes körű helyettesítésre nem alkalmas. Mindemellett a Brassóba közlekedő Corona nemzetközi gyorsvonaton augusztus 30-a óta nem közlekedik étkezőkocsi, és a hálókocsikat is megszüntetik szeptember 9-étől az értesülések szerint.

Madéfalvára érkezik a Corona 2013 pünkösdjén (fotó: Kemsei Zoltán)

Ahogy a VDSZSZ honlapján olvastuk: egy csíkszeredai lakos a főkonzult kérte meg levelében, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknél járjon közbe az étkező- és hálókocsik megszüntetése ellen, ahogy írta: „nem az erdélyi magyarok pénztárcájához igazították az étkezőkocsik árait”, ám a megszüntetés „a butaság tetőfoka”, emellett az Utasellátó dolgozói mellett is kiáll. Fábry Szabolcs, Nagyvázsony polgármestere szintén a szakszervezet portálján úgy nyilatkozott, hogy „egy kis Magyarországtól fosztaná meg a MÁV Székelyföldet”.

Hogy miért kell háló- és étkezőkocsi a Coronára? Itt van három nagyon fontos indok tőlünk, a szerkesztőségi levelezőlistáról:

  • „Vasárnaponként idefelé az étkezőkocsiban meg sem lehetett mozdulni a rengeteg, Magyarországon tanuló diáktól...”
  • „Plusz ugye az éjszakai utazás, reggeli székelyföldi érkezés... F*sza!”
  • „Vissza még rosszabb, mert csíkban beb@szva szállsz fel a vonatra, és nem tudod kialudni magad...”

Most pedig kérem, szavazzunk!

Ha tehetné, sorozna étkező- és hálókocsit a Coronába?
Hálókocsi mindenképpen kell, nem is értem, hogy gondolták!
Rendes kocsma mindenképpen kell rá!
Kell mind a kettő, azonnal visszarakni ezeket a vagonokat!
Jó ez így is...
online polls

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek