Hannibal befut Magyarországra

iho/vasút   ·   2024.05.08. 08:00
Eurogate Vectron

Milánó-Melzo, BILK, Railport Arad: a Hannibal irányvonata ezen az útvonalon halad.

Az év végéig a Hannibal, a Contship Italia logisztikai csoport intermodális szolgáltatója új vasúti összeköttetést aktivál Olaszország, Magyarország és Románia között. Az irányvonatok a cégcsoport melzói vasúti csomópontját kötik majd össze a budapesti BILK-kel, továbbá az aradi terminállal (Railport Arad), és az intermodalitás jegyében félpótkocsikat (P385, P386, P400 profillal), csereszekrényeket illetve húsz, negyven és negyvenöt lábas konténereket továbbítanak, end-to-end logisztikai megoldást nyújtva a felhasználóiknak.

A tervek szerint a vonatok hetente kétszer, Olaszországból kedden és pénteken, ellentétes irányba pedig minden szombaton és kedden közlekednek majd, a tranzitidő 48 óra lesz. A kezdő és végpont közötti több mint 1500 kilométert két vontatási szolgáltató bevonásával jön létre: a magyarországi és a romániai szakaszokon az Eurogate, Olaszországban az Oceanogate kiválasztott mozdonya viszi a vonatot. Előbbi Vectronokkal és az Akiemtől bérelt 185-ös sorozatú Traxx-szokkal, utóbbi élénk rózsaszinű Traxx-okkal (E.483 sorozat) operál, de a Lady Pink Melzo nevű gépük például ugyancsak Vectron.

Andrea Spagnuolo, a Contship értékesítési és üzletfejlesztési menedzsere szerint, „az új szolgáltatás előnyei mindenekelőtt a Törökország felől érkező forgalmakra lesz kedvező hatással, megerősítve Kürtös Magyarországot, Romániát és Törökországot Olaszországgal összekötő közlekedési csomóponti szerepét".

(fotó: Eurogate Facebook)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek