Egyre többször kel át Hannibal az Alpokon

iho/vasút   ·   2022.11.24. 12:00
kontenerterminal

A multimodális fuvarozó Milánót Rotterdammal összekapcsoló vasúti fuvarjai januártól irányonként már heti tizenháromszor fognak közlekedni.

A Milánó keleti szélén, Melzónál található Rail Hub Milano terminált a rotterdami kikötővel napi szinten összekötő fuvarok még 2017-ben indultak el, a szolgáltatás mindenkori fontos jellemzője a gyakori elérhetőség. A szállítási lehetőség három terminált kapcsol össze: az észak-olaszországi Rail Hub Milánót, valamint a rotterdami kikötőben található RSC Rotterdamot és Rotterdam Botlek CRO-t. Előbbi útvonalon eddig irányonként heti hét szállítás zajlott, míg utóbbin heti három. A 2023. januári sűrítés az RSC-t érinti: hetente már tíz vonat fog közlekedni, ezzel tizenháromra nő a két város közötti fuvarok száma.

A melzói és az RSC Rotterdam terminálok közötti szállítmányok gyakoribb indítása kapacitásnövelést jelent a két fontos európai gazdasági központ számára.

A melzói központú multimodális logisztikai társaság értékesítési és üzletfejlesztési vezetője, Andrea Spagnuolo elmondta: a Hannibal büszke arra, hogy ezt a fontos fejlesztést a legfontosabb nemzetközi szállítási útvonalán valósíthatta meg. A szállítások gyakorisága a korlátozott vasúti kapacitással és a nemzetközi infrastruktúra-fejlesztési munkálatokkal kapcsolatos jól ismert nehézségek ellenére is növekszik az ügyfelek Olaszországtól Észak-Európáig történő kiszolgálásának javítása érdekében.

A Contship Italia-leányvállalat Hannibal azt is közölte: a gyakoribb szállítás nem az egyetlen előrelépés mostanában. Ebből kiindulva úgy tűnik, hogy a vállalat több Észak-Európa felé tartó, az Alpokon átkelő összeköttetés fejlesztésén is dolgozik – számol be a Rail Freight.

(Nyitókép forrása: Contship Italia Group / railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek