Három kontinensen építkezik a Mercedes-Benz

iho   ·   2018.02.03. 16:15
mercedes-kicsi

A Daimler ígérete szerint 2022-re a Mercedes-Benz teljes portfólióját elektromosítják, valamennyi széria plug-in hibrid vagy tisztán elektromos verzióban is elérhető lesz. A modellek száma meghaladja majd az ötvenet, ebből tíznél több lesz a tisztán elektromos jármű. A Daimler közleménye szerint a Mercedes-Benz elektromosautó-kínálatának bővítésére mintegy tízmilliárd eurót szán a következő néhány évben, és további egymilliárd eurót fordít az akkumulátor-gyártásra. A Daimler három kontinensen öt akkumulátorüzemet nyit: 2018-ban elkészül a második Kamenz gyár, illetve Untertürkheimben, Pekingben és Tuscaloosa városában is építkeznek.

A világoskék színnel jelölt területeken építenek gyárakat (fotó: Mercedes-Benz)

Markus Schäfer, a Mercedes-Benz termelési- és ellátási lánc divíziójának tagja így fogalmazott: "Az akkumulátor az e-mobilitás kulcsfontosságú eleme. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy azokat saját gyárainkban építsük. A globális akkumulátorhálózattal kiváló helyzetben vagyunk, optimális termelési kínálatot tudunk biztosítani. Nagy kereslet esetén az akkumulátorgyárak felkészültek az exportra. Globális termelési hálózatunk készen áll az e-mobilitásra. Villamosítjuk a jövőt!"

A Mecedes első, tisztán elektromos autóját jelenleg tesztelik, 2019-ben kerül ki a brémai gyárból (fotó: Mercedes-Benz)

Az elektromos Mercedesek összeszerelése hat autógyárban zajlik majd: Brémában, Sindelfingenben, Rastattban, az USA-ban Tuscaloosa városában, Pekingben, és a francia Hambach-ban.

2016-ban mutatatta be a vállalat a Párizsi Autószalonon a Generation EQ-t, egy majdnem gyártásra kész, teljesen saját fejlesztésű elektromos konceptautót, mely radikális dizájnnal és 480 km-es hatótávval rendelkezik. Az EQ C a család első tagja – később követi az EQ A, EQ E, egészen az EQ S-ig – ami 2019-ben jön ki a brémai gyárból.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek