Három órát késett az esti tapolcai gyors

iho/vasút   ·   2011.07.18. 09:52
IMG_1973__110712_Pusztaszabolcs__M62,317__400

Háromnegyed tíz helyett hétfő hajnali egy óra után ért a Déli pályaudvarra a Tapolcáról vasárnap 18:07-kor induló gyorsvonat, panaszkodtak az iho.hu-nak utasok. Információink szerint két nehézmény szerencsétlen egybeesése okozta a késést.

A székesfehérvári vonal rekonstrukciója miatt Pusztaszabolcs felé terelt szerelvény élén haladó M41 2149-es mozdony Százhalombatta után meghibásodott 21:20 körül. A Dunai Finomítóból riasztott állomási tartalék a sietségben egy teherkocsival együtt indult el, és az annak leakasztása miatt is szükséges mozgások miatt Százhalombatta állomáson felvágta a 6. váltót. A malőr után következő vizsgálat miatt a Szergej nem siethetett a gyorsvonat szerelvényéért a nyílt vonalra.

Újabb felszabadítható mozdonyt kellett keresni, ezúttal Ercsiből jött egy V43-as. A Szilivel már sikerült elérni a fővárost, de – a hétvégén másodszor – több mint három órás késéssel.

 

Vörös Attila felvételén Pusztaszabolcs határában robog az egyik terelt tapolcai vonat, forda szerint remot Szergejjel az élén

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.