Hatalmas gumiipari fejlesztés Nyíregyházán

MTI/iho   ·   2018.01.24. 08:45
continental_nyiregyhaza0

A cég egyebek mellett új kaucsukkeverő gyártósort, félkész terméket gyártó berendezést vásárolt, és komplett járműipari termelési technológiát alakított ki. A beruházás egy új raktárkomplexum építését is tartalmazta, illetve építés alatt van egy 4500 négyzetméteres raktár a gyár területén. Az áprilisra elkészülő gyáregységben tömlőket és légrugókat fognak tárolni. A fejlesztésekkel több mint kétszáz új munkahely létesült, így már közel ötszáz munkavállaló dolgozik a nyíregyházi üzemben.

Nézzen szét a boldog, elégedett dolgozók között a nyíregyházi üzemben! A képre kattintva galéria nyílik (fotók: MTI/Balázs Attila)

A szabolcsi cég a műszaki gumitermék-gyártás három nagy piaci területén tevékenykedik, részt vesz a kaucsuk-keverékek, a kamionokhoz, vezetői ülésekhez, vasúti kocsikhoz és kabinokhoz kötődő légrugó rendszerek, járműipari hűtő-fűtő tömlők gyártásában és értékesítésében, valamint egyes légrugó termékek fejlesztésében.

A Continental-csoport egyike a világ legnagyobb autóipari beszállítóinak, a világcég 2017-ben az előzetes eredmények alapján közel negyvennégymilliárd euró forgalmat ért el és jelenleg ötvenhat országban több mint 233 ezer munkavállalót foglalkoztat. Magyarországon hat gyárral és egy gumiabroncs logisztikai és kereskedelmi központtal van jelen, a bérelt munkaerővel együtt mintegy nyolcezer munkavállalót foglalkoztat. Gyártó-, szoftverfejlesztési és kereskedelmi tevékenységet végez Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott, Nyíregyházán, valamint Budaörsön.

A nyilvános cégadatok szerint ContiTech Magyarország Kft. nettó árbevétele 2015-ben csaknem tizenhatmilliárd, 2016-ban pedig 17,9 milliárd forint volt, adózott eredménye a három évvel ezelőtti 3,1 milliárd forintról tavalyelőtt 3,2 milliárd forintra nőtt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek