Hatalmas siklás Washingtonban: veszélyes anyag is szivárgott

iho/biztos út   ·   2016.05.02. 05:43
wsh_siklas0

Kisiklott egy tehervonat vasárnap reggel Washingtonban, tizennégy vagon az oldalára borult. Senki nem sérült meg, viszont veszélyesnek vélt anyagok szivárogtak három tartályvagonból. Mint kiderült, az egyik vagonból nátronlúg került ki, de pár órával később sikerült megszüntetni a szivárgást. Egy másik tartályvagonból ártalmatlan klórmész jutott ki, ennek útját is lezárták. A harmadik vagonból etilalkohol csordogált egy szelep tövénél.

A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Daily Mail)

A szakemberek végül ezt is a tartályvagont is elzárták, és megkezdték a helyszín megtisztítását is. A baleset az Egyesült Államok fővárosának északkeleti részén történt a Rhode Island Avenue metróállomás közelében, öt kilométerre a Fehér Háztól. Biztonsági okokból a metróállomást átmenetileg lezárták.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek