Hatan indulnak a miskolci villamostenderen

iho/vasút   ·   2011.07.08. 16:13

A dokumentációit tíz társaság vásárolta meg, hatan nyújtottak be pályázatot. Az értékelés után várhatóan augusztusban hirdetnek eredményt, amennyiben az ajánlattevők nem fordulnak jogorvoslati kérelemmel a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz.

A pálya átépítése és meghosszabbítása tavaly májusban kezdődött. A kivitelezés jelenleg is tart, amelyet az év végére kell befejezni. A pálya átépítését követően még jó ideig a régi szerelvények fognak közlekedni, ugyanis 2013 előtt új szerelvényeket nem állítanak forgalomba Miskolcon. A villamos-beszerzésre eddig kiírt három tender sikertelen volt, elsősorban azért, mert valamely cég a Közbeszerzési Döntőbizottságnál sikerrel támadta meg az eredményt. A legutóbbi tenderre négy társaság – a cseh Skoda, a lengyel Solaris, a spanyol CAF és az olasz AnsaldoBreda – adott be ajánlatot.

A hvg.hu információi szerint a villamostender kapcsán csütörtökön együttműködési megállapodást kötött az AnsaldoBreda S.p.A. és a miskolci Digép Hungary Kft. Ha az AnsaldoBreda megnyeri a tendert, úgy a szállítandó villamosokhoz a Digép Hungary Kft. fővállalkozásában a diósgyőri ipari parkban termelő társaságok szállítanák a komplett forgóvázakat, illetve a későbbiekben a szervízelést is a Digép végezné. Mindez körülbelül 50 főnek biztosítana új munkahelyet – írja a hvg.hu.

Kapcsolódó hírek