Hatvankilenc kerékpáros túra és program valósulhat meg idén

MTI   ·   2019.05.15. 10:50

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerdai közleménye szerint a tárca februárban kiírt pályázatán hazai és határon túli egyesületek, közalapítványok, települési önkormányzatok vagy azok intézményei nyertek el legfeljebb négyszázezer forintot a programok megrendezésére. A programok megrendezésének határideje október vége. A szervezők utófinanszírozásban kapják meg a támogatást.

A Kerékpárral 7 határon át programsorozat 2015-ben indult, akkor ötmillió forintos keretösszegből kilenc eseményt rendeztek. 2017-ben rekordszámú, összesen negyvenhét túrát és kerékpáros programot szerveztek. A közlemény szerint a programok célja többek között a környezetbarát, egészséges és biztonságos kerékpározás, a határon átnyúló kerékpáros útvonalak népszerűsítése, a határmenti térségek értékeinek megismertetése és a szomszédos országokkal fenntartott kapcsolatok erősítése. A túrák továbbá elősegítik a biztonságos közlekedésre nevelést és a kerékpárosokra vonatkozó közlekedési szabályok tudatosítását. A támogatott pályázók, programok listája a kormany.hu honlapon érhető el.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek