Heathrow: nagy baj, nagy leépítés?

iho/repülés   ·   2020.06.14. 12:00
heathrow_leepites0

John Holland-Kaye, a repülőteret üzemeltető Heathrow Airport cég vezetője szerint a kormány szigorú intézkedése a gyakorlatban ellehetetleníti a légiközlekedést és ezzel a repülőtér működését. Az elmaradó turisták és üzletemberek, így a járatok törlése miatt elkerülhetetlen, hogy az állandó státuszban lévő, saját munkaerő (körülbelül 7000 fő) legalább egyharmadától a napokban meg kell válnia a reptérnek. Mint kijelentette, egy olyan ormányra van szükség, mely gyorsan képes lépni, és egy megfelelően koordinált folyamat részeként megszünteti a korlátozásokat a légiközlekedés előtt.

Mint John Holland-Kaye kiemelte: a reptéren üzemelő cégek összesen mintegy 76 ezer munkavállalót foglalkoztatnak. Amennyiben nem oldják fel a 14 napos, kötelező karantént, vagy legalább nem hozza létre a kormány azokat a „légihidakat”, azaz az Egyesült Királyság és más, „tisztának” ítélt országok közötti, karantén nélküli légijáratokat, akkor igen nagy létszámú leépítések várhatóak, akár napokon belül. Ez a vezető szerint akár a dolgozók egyharmadát, 25 ezer embert is érintheti majd. Mint hangsúlyozta, saját maga már az üzemeltetési költségek és a vezetőség egyharmadának lefaragásáról intézkedett, de ez kevés lesz a jövőben.

A Heathrow forgalma április–májusban alig havi 5–7000 utasra esett vissza. Viszonyításképp 2020 februárjában, az utolsó „békehónapban” még 5 millió 442 ezer utas indult innen vagy érkezett meg a reptérre.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.