Helikopterek ütköztek Argentínában, tíz halott

MTI/iho   ·   2015.03.10. 14:50
cim

Két Airbus Helicopters AS 350B3 Ecureuil ütközött egy forgatás közben a dél-amerikai országban, a gépek lajstromjele LQ-CGK és LQ-FJQ.

A gépek az északnyugati La Rioja tartománybeli Villa Castelli közelében a TF1 francia kereskedelmi tévé túlélő-show-jának készítése közben jártak szerencsétlenül. A balesetben tíz ember vesztette életét, köztük nyolc francia, és a gépek pilótái, argentín állampolgárok.

Az áldozatok között jeles francia sportszemélyiségek is voltak, Florence Arthaud vitorlás, Camille Muffat úszó és  Alexis Vastine ökölvívó.

A show során a helikoptereken lévő celebeket egy ismeretlen, félsivatagos helyen kellett volna kitenni, hogy a kedvezőtlen körülmények között találjanak élelmet és fedelet a fejük fölé.

A baleset körülményeiről és okairól eddig nem sokat lehet tudni. Az ütközést robbanás követte, a vizsgálatot nehezíti, hogy a helyszín valóban nehezen megközelíthető, ritkán lakott hegyvidék a chilei határ közelében.A Reuters úgy tudja, hogy a gépek jó látási viszonyok között, mintegy száz méter magasan ütköztek.

Kapcsolódó hírek