Hepehupás parkolóépítés Kiskunfélegyházán

Karsai Ilona   ·   2012.09.17. 08:00
00

Október elejére már biztos nem készül el a kiskunfélegyházi vasútállomás 1500 négyzetméteres parkolója a közbeszerzési eljárás elhúzódása miatt – nyilatkozta portálunknak dr. Garai István országgyűlési képviselő.

A felvételi épület és az üzemi épület közötti terület rendbetétele már régóta vitatott téma Kiskunfélegyházán, erre dr. Garai István legutóbb áprilisi levelében hívta fel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vezetőjének figyelmét. Válaszlevelében Németh Lászlóné ígéretet tett a terület rendbehozására, annak ellenére, hogy az érintett rész üzemi terület, azon kijelölt parkoló-, illetve várakozóhely nincs.

Az állomásépület a város felől<br>(a szerző felvételei)

Az érintett szakasz különösen a téli, fagyos időjárás beköszöntével okoz gondot mind az utasoknak, mind az ott dolgozóknak.

A szaktárca vezetője válaszában első körben a terület egyenetlenségeinek rendbetételét ígérte, majd 2014-ben 150 férőhelyes P+R kialakítását tervezi mintegy 55 millió forintból.

A jelenlegi parkoló

A kiskunsági város közel nyolcvanéves, műemlék jellegű épülete a vasúttársaság állomásfejlesztési projektjének keretében újulhat meg. A munkálatok során az autóbeállók kiépítésén túl az állomás teljes környezete megszépülhet majd. Új perontáblák, utastájékoztató monitorok, jegykiadó automaták, valamint térvilágító és térfigyelő rendszerek kiépítésével igyekeznek az utazást komfortosabbá tenni a vasúti közlekedést választóknak.

Kapcsolódó hírek