Herkules-pótló

Vörös Attila   ·   2012.05.23. 09:00
500

Írhatnánk azt is: a Kárpát Vasút Nohabja mentette meg a koperi konténerforgalmat. A vasárnap hajnalban a közös szlovén–magyar határállomásról, Hodošról (Őrihodosról) induló 42080-as, csepeli Szabadkikötőbe tartó konténervonat élén még Szlovéniában fekve maradt a Metrans 761 003-as Herkulese. A cég másik két fehér-kék Herkulesének voltak vonataik, ezért segélygépre volt szükség. Vasárnap éjjel indult a mozdony Budapestről, mégpedig a Kárpát Vasút Kft. 459 021-es Nohabja személyében.

Sokat késett, így világosban érkezett már a fővárosba Hodoš felől a 42000-es konténervonat. A működő 002-es mögé besorozták a döglött testvérét is<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(fotók: Vörös Attila)

A határról a konténervonat hétfő délelőtt indult el. A 21. magyar Nohab első konténervonata volt ez, a szokott útvonalon, Boba, Celldömölk, Győrszentiván felé közelítette a fővárost. Nemcsak Hodošon járt életében először ez a mozdony, de a ferencvárosi fordulás után a Szabadkikötőbe is első ízben vitt le vonatot.

Soroksári út rendezőbe érkezik a konténervonat

Közben az éjszakáról reggelig késő 42000. számú, mindennap közlekedő vonatban hétfőn felhozott hármas Herkulest a Siemens szerelői megjavították, és kiment a kikötőbe a komáromi híd felújítása miatt Szobon kilépő vonatért. A Nohab így érkezése után csak gépmenetspórolás miatt állt rá a Herkules elé a szerelvényre, Soroksári úttól a 761-es húzta a dobozokat a szlovákiai Dunaszerdahelyre. A Nohab jól végezte dolgát, gépmenetben távozott Soroksári út rendezőből.

Kapcsolódó hírek