Csak egy sáv autóknak a Baross téren befelé

iho   ·   2013.02.08. 12:02

Hétfőtől a Kerepesi útról jövő, Blaha Lujza tér irányú forgalom számára egy rövid szakaszon, a Rottenbiller utcai felüljárónál – a jelenlegi ideiglenes állapottól eltérően – csak egy forgalmi sáv és egy autóbuszsáv lesz használható. A Hungária körút felé haladó forgalom számára továbbra is két forgalmi sáv áll majd rendelkezésre. Ez a forgalmi rend előreláthatólag 2013. április végéig lesz érvényben – olvasható a BKK közleményében.

A korlátozások miatt az átmenő forgalom jelentősebb torlódása egyik irányban sem várható – mondja a Budapesti Közlekedési Központ. A Baross tér rendezésének eredményeképpen sor kerüla Rottenbiller utca–Rákóczi út–Fiumei út–Kerepesi út–Thököly út csomópontjának átépítésére, a Rákóczi úti aluljáró bontására; a Keleti pályaudvar előtti tér rendezésére, valamint a meglévő aluljáró felújítására és a metróállomáshoz vezető aluljáró-kapcsolat kiépítésére; a Keleti pályaudvar Thököly úti oldalán a Verseny utcai torkolat térségének rendezésére, valamint a Thököly út Verseny utca és Hernád utca közötti szakaszának felújítására.

2014 elejére a Baross tér új, végleges formája egyszerre biztosítja majd a Keleti pályaudvar, mint műemlék látványának érvényesülését és az eredeti térforma visszaállítását, ugyanakkor egy városközponti tér jön létre, biztosítva a közösségi közlekedés járművei közötti jobb kapcsolatrendszert és a gyalogosok könnyű, akadálymentes közlekedését, illetve a tér közösségi funkcióit is pihenőterületekkel és a pályaudvar előtti gyalogostengellyel – olvasható a BKK közleményében. A végleges kialakítást részleteiben egy külön BKK-oldalon tekinthetjük át.

Kapcsolódó hírek