Hétfőtől sűrűbben jár reggelente a ráckevei HÉV

iho/vasút   ·   2018.08.30. 15:32
hev120_0

Az M0-ás autóút szigetszentmiklósi kihajtójának lezárása, valamint a szigetszentmiklósi Massányi Károly úton zajló felújítás miatt az elmúlt napokban jelentős torlódás alakult ki a főváros felé tartó közúti forgalomban, ami várhatóan több hétig is eltart.

Szeptember 3-tól sűrűbben és dupla szerelvényekkel közlekedik a ráckevei H6-os HÉV (fotó: Bakos Gábor)

A kialakult helyzet megoldása, valamint a közút tehermentesítése érdekében a MÁV-HÉV a következő azonnali lépéseket tette:

  • Szeptember 3-a, hétfőtől a H6-os HÉV a reggeli csúcsidőszakban Tökölről Budapestre (a Közvágóhídra) a megszokottnál sűrűbben, tizenkét percenként indul.
  • A közútfelújítás, illetve az iskolakezdés miatt megnövekvő utasforgalomra tekintettel hétköznap 6 óra 45 perc és 7 óra 45 perc között valamennyi vonat bővített kapacitással, hat kocsival közlekedik.
  • A MÁV-HÉV meghosszabbította a szigetszentmiklósi, szigethalomi és halászteleki környéki bérletek HÉV-en történő elfogadását is.

A torlódással leginkább érintett térségben a H6-os HÉV-re Dunaharasztiban két megállóban (Dunaharaszti külsőn és Dunaharaszti felsőn), Szigetszentmiklóson három megállóban (Szigetszentmiklós-Gyártelepen, József Attila-telepen és Szigetszentmiklós megállóhelyen) lehet felszállni. Jegy- és bérletvásárlásra a vonal számos megállójában működő BKK-automatából van lehetőség, ezek hiányában a vonaton váltható menetjegy.

* *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek