Hétvége Nohabbal, Szergejjel

iho   ·   2015.05.29. 11:15
00kicsi

Kirándulóvonat indul a Nohab-GM Alapítvány szervezésében a csodálatos Bakonyvasútra. Az ország – szinte már közhelyesen – legszebb pályájaként említett vonalán, a 11-es számú, Győr–Veszprém vasútvonalon duruzsol a 10-es Nohab. A menetrend (az igényelhető menetvonalak miatt) érdekes lesz: a Nyugatiból indul a szerelvény, majd Veszprémen, Zircen át Bakonyszentlászlóig közlekedik, visszafelé azonban a Déli pályaudvarra érkezik. Az előzetes tervek között szerepelt a dudarbányai szárnyvonal meglátogatása is, egyelőre úgy tűnik, a Nohab nem mehet fel a pályaállapotok miatt, de a szerelvényt egy Dácsia elviheti. A részletes menetrend és egyéb tudnivalók a Nohab-GM Alapítvány honlapján olvashatók.

(fotó: Horváth Ákos)

Szintén hat tengely, de erőteljesebb dübörgés várja a Ferencvárosi pályaudvarra kilátogatókat. A fél évszázados Szergejek ünneplése újabb eseménnyel folytatódik. Délelőtt tízkor kezdődik a bemutató a Baranyai János Vasútbarát és Modellező klub és a MÁV-Start szervezésében, közben lehetőség lesz (helyszíni regisztrálással) meglátogatni a dízelműhelyt, fordítókorongozást, vasúti daru bemutatóját láthatjuk. Az épületben makettkiállítás, ajándékbolt és büfé várja a látogatókat.

Szergejek Ferencvárosban: május 30-án mozgalmasabb lesz!<br>(fotó Kemsei Zoltán)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek