Hétvégi lezárások: HÉV, Lánchíd, Erzsébet híd

iho/vasút   ·   2011.10.15. 08:44

Szombaton üzemkezdettől vasárnap üzemzárásig, 29-én, szombaton üzemkezdettől 31-én, hétfőn üzemzárásig, valamint három további novemberi hétvégén, 12–13-án, 19–20-án, valamint 26–27-én karbantartási munkákat végeznek a HÉV vonalán Tököl és Ráckeve közt. Ezért ezeken a napokon a vonatok Vágóhíd és Tököl között közlekednek. Vágóhídról a szerelvények a menetrendnek megfelelően indulnak, míg Tökölről az eredetileg meghirdetetthez képest 3 perccel később. Tököl és Ráckeve között a Szigetcsépre, valamint a Szigetszentmárton–Szigetújfalu HÉV-állomáshoz betérő H6-os, valamint a Ráckeve és Tököl között közvetlenül közlekedő H6E jelzésű HÉV-pótló autóbuszokkal lehet utazni.

Ezen a hétvégén mindkét nap üzemkezdettől üzemzárásig buszok viszik az utasokat a szentendrei HÉV vonalán Békásmegyer és Szentendre között. Ugyanígy karbantartás miatt kell buszra szállniuk a gödöllői HÉV utasainak Cinkota és Csömör között egész hétvégén. Az esetleges kényelmetlenségek miatt a BKV az utazóközönség megértését és türelmét kéri.

A Fővinform ügyeletese elmondta: az Erzsébet hídon vasárnap délelőtt a Buda felé vezető oldalon lezárják a külső sávot, mert mossák a hidat.

Kapcsolódó hírek