HÉV-mániások aranyhétvégéje a ráckevei vonalon

iho   ·   2017.09.04. 21:15
69__rhev

Fotóstehervonat közlekedett szombaton a ráckevei HÉV-vonalon. A két pőre- és két dozátoros kocsiból álló szerelvényt a HÉV LVII 90-es Tigrise cipelte, előtte különvonatként pedig az MVIII 251-es motorkocsi és a 83-as Tigris tandeme vitte a leglelkesebb HÉV-mániásokból álló fotóshadat.

A fotóstehervonatról és még néhány különlegességről Bakos Gábor küldött képeket, kattintás után az anyagból készült galériát nézhetik végig!

Korábban írtuk: A BKVT (Budapesti Közúti Vaspálya Társaság) 1887. augusztus 7-én adta át első, Közvágóhíd–Soroksár vonalát, erre a 130 éves jubileumra kíván méltóképp emlékezni a MÁV-HÉV. Az évforduló tiszteletére augusztus 20-án, szeptember 16-án és október 14-én az 1951-ben gyártott, 251-es pályaszámú, MVIII sorozatú motorkocsi szállítja majd a szerencsés utasokat (a szerencse a férőhelyek szűkössége miatt kell), szeptember 2-án az LVII-es „Tigris”-mozdony által húzott fotóstehervonatban gyönyörködhetünk, szeptember 16-án és 17-én a csepeli vonalról a régi festésében pompázó MIXA szerelvény költözik át a vonalra. Nem maradhat el természetesen a gőzvontatás felidézése sem: a MÁV Nosztalgia Kft. szerelvénye szeptember 30-án és október 1-jén közlekedik Közvágóhídtól Ráckevéig.

A szeptemberi programok részleteiről a MÁV-HÉV honlapja folyamatosan tájékoztatja az érdeklődőket.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk!Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek