Hiánypótlást adtak be korábbi kifogásukhoz a pilóták

MTI   ·   2012.06.20. 12:46

Demeter Csaba, a Hunalpa alelnöke az iratok átadása előtt elmondta: több mint 10 ezer oldallal egészítették ki az eredetileg május elején beadott kifogást a Fővárosi Törvényszék Munkaügyi Kollégiumának kérésére.

A kifogást eredetileg a Malév bezárását követő felmondások körüli anomáliák miatt adták be. Megítélésük szerint ugyanis több jogsértés is történt, és azt szeretnék, ha ezeket orvosolnák.

Demeter Csaba az iratátadás előtt újságíróknak elmondta, azt feltételezték, hogy egy kiemelt állami cég felszámolása - állami felszámoló közleműködésével - zökkenőmentesen, a jogszabályok pontos betartásával történik, de tapasztalataik szerint eddig nem így zajlott a dolog.

A Hunalpa alelnökének megítélése szerint sok jogszabály sérült az eddigi folyamatokban. Megjegyezte: úgy látja, hogy a Malév felszámolása ügyében érdemi lépések nem történtek azon kívül, hogy a bérgarancia-alap biztosította forrást felhasználták. A felszámolótól a volt alkalmazottak érdemi információkat eddig nem kaptak. Az ügyek intézése minden területen „csúszik” – mondta.

A Malév volt kétszáz pilótája közül jelenleg csupán 10 százaléknak van munkaszerződése, egy éven belül pedig 80-90 ember helyezkedhet el a Hunalpa számításai szerint.

Markó Andrea ügyvéd, a Hunalpa jogi képviselője úgy vélte: a Fővárosi Törvényszék Munkaügyi Kollégiuma várhatóan a kifogást soron kívül intézi majd, mivel kiemelt állami cégről van szó. Így a bíróság előreláthatólag néhány héten belül dönt a Hunalpa által benyújtott kifogásról.

Kapcsolódó hírek