Hivatalosan is kész a Zöld Nyíl!

iho   ·   2015.10.09. 18:45
00kicsi

A fejlesztés leglátványosabb eleme a miskolci 1-es villamos pályájának felújítása és a vonal felső-majláthi meghosszabbítása, valamint harmincegy Škoda villamos beszerzése volt. A 33,7 millárd forintnyi uniós támogatásból, és a Miskolc városától érkezett négymilliárdból megvalósult beruházás projektzáró rendezvényét október 9-én tartották meg.

Miskolc egyik új Škoda villamosa (fotó: MVK Zrt.)

Az új, Škoda 26THU3 villamosok 9,6 kilométernyi felújított és 1,6 kilométernyi újonnan épített pályán futhatnak, negyvenhét elektronikus kijelzőt helyeztek el az akadálymentesre felújított megállókban, és tizenkét infopult is segíti a tájékozódást. Ezen kívül megújult a miskolci kocsiszín javítócsarnoka is. A gyorsabb utazást az érintett tizenhat jelzőlámpás csomópontban a villamosok előnyben részesítése szolgálja.

A projektzáró konferencián részt vevők mindegyike azt emelte ki, hogy ilyen léptékű beruházás az elmúlt években Budapestet leszámítva csak Miskolcon történt meg, és ezzel a borsodi megyeszékhely közösségi közlekedése a világszínvonalat közelítő állapotba jutott.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek