Hóhelyzet: ne menjen a hegyekbe!

iho   ·   2017.04.20. 09:13

Megsérült a felsővezeték Devecser és Ajka között, ezért a két állomás között ideiglenesen szünetel a vonatközlekedés. A felsővezeték helyreállítása előreláthatóan pénteken kora hajnalig elhúzódik, addig pótlóbuszok közlekednek a két állomás között. A feláras vonatok csütörtökön felár megfizetése nélkül vehetőek igénybe a Veszprém-Celldömölk szakaszon. A Székesfehérvár–Veszprém–Celldömölk vonalon utazóknak húsz-harminc, néhány járat esetében negyven-hetven perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk.

Vonatpótló buszok közlekednek Balatonszentgyörgy és Keszthely között is, ahol fa dőlt a felsővezetékre csütörtök délután. A szakemberek a műszaki hiba elhárítását várhatóan késő estére fejezik be.

Késő délután Hatvan és Jászberény között sem közlekedtek a vonatok feszültségkimaradás miatt. Az elhárítás ideje alatt vonatpótló buszok szállították az utasokat az érintett viszonylaton, emiatt Jászberény és Szolnok között húsz-ötven perces késésekkel jártak a vonatok.

Korábban írtuk:

Tíz órára Bakonyszentlászló és Zirc, tizenegyre pedig Eplény és Zirc között is sikerült a kidőlt fák eltávolítása, így a teljes Győr–Veszprém vonalon elindulhatott újra a vonatforgalom.

Fadőlés miatt legalább délelőttig nem járnak a vonatok a 11-es vonalon Bakonyszentlászló és Zirc között, ugyanezen két település közt a 82-es főutat is lezárták, így pótlóbuszok sem tudnak közlekedni – írja a MÁV honlapja. Több hegységünkben zárták le szintén fadőlések miatt a közutakat, az Útinform jelentése szerint a Mátrában Galyatető, Mátraháza, Mátraalmás, Kékestető, Mátraszentlászló, Mátraszentistván, Mátraszentimre, a Bükkben Répáshuta és Bükkszentkereszt megközelíthetetlen. Vas megyében Acsád és Kőszeg között az elektromos távvezeték szakadása miatt zárták le a 8636-os utat.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek