Komoly baleset Szárligetnél: beszakadt a vonat alja

iho   ·   2018.05.01. 11:26
flirt80

A Facebook-bejegyzések alapján komoly riadalmat keltett, amikor Szárliget bejárata közelében úgy 140-es tempónál beszakadt a Győrből Budapestre tartó 4927-es számú személyvonat Flirtjének padlója kedden délelőtt. Az írások szerint óriási zajjal járt az eset, az utastérbe pedig repeszszerűen repültek be alkatrészdarabok, kisebb zúzott kövek. Egyelőre semmi konkrétumot nem tudni az okokról, vélhetően az történt, hogy valami felpattant a pályáról és a szerelvény mozgó alkatrészében akkora kárt tett, hogy az tovább rombolta a Flirtöt.

Nem ültünk volna itt, amikor az a valami áttörte a padlót! (fotó: Facebook)

A vonat Szárliget bejárata közelében állt meg, az utasok a sínek között gyalogoltak be a vonatról. Nagyon kíváncsian várjuk a vizsgálatok eredményét, nem mindennap történik ilyen drasztikus baleset!

Időközben a Mávinform rövid közleményt adott ki a történtekről: eszerint „...kedden reggel Szárliget állomáson elromlott egy Győrből a Budapest-Déli pályaudvarra tartó S10-es személyvonat. A FLIRT motorvonat padlólemezén körülbelül tíz centiméteres lyuk és egy hosszabb repedés keletkezett, amelyet valószínűsíthetően egy, az állomásra érkezés közben felcsapódó sínrögzítő heveder okozott. A vizsgálat jelenlegi állása szerint nem zárható ki a szándékos rongálás. A szakemberek még vizsgálják az eset részletes körülményeit, és a rendőrség is eljárást indított az ügyben. Személyi sérülés nem történt.”

(fotó: Facebook)

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek