Horváth Rudolf: kétszáz vadiúj Scania!

iho   ·   2014.12.22. 08:45
hrudolf0

Hosszú szünet után ismét Scaniákkal újítja meg flottáját a Horváth Rudolf Intertransport Kft. Az első ötven jármű alacsony kapcsolási magasságú, azaz mega kivitelű Scania R 450 Euro 6 Topline nyerges vontató lesz, már az új, „csak SCR-es” Euro 6-os motor 450 lóerős változatával.

A szerződés aláírásának pillanata. Balról jobbra: Horváth Balázs, Horváth Rudolf Intertransport Kft.; Sáránszky Róbert, a Scania Hungária Kft. ügyvezető igazgatója; Finta Tihamér a Scania Hungária Kft. értékesítője; Horváth Rudolf, a Horváth Rudolf Intertransport Kft. ügyvezető igazgatója

Horváth-cégtörténet

A Horváth család egyéni vállalkozóként 1986-ban kezdett belföldi és nemzetközi fuvarozással foglalkozni, majd 1995-ben korlátolt felelősségű társasággá alakult a vállalkozás. A cég telephelye jelenleg a Hatvani Ipari Parkban, az M3 autópálya mellett található, ahol irodaépülettel, saját szervizzel, kamionmosóval és háromezer négyzetméteres kamionparkolóval rendelkezik. A vállalat a Hatvani és a Gyöngyösi Ipari Parkban is működtet logisztikai központot, összesen több mint 16 ezer négyzetméternyi raktárkapacitással. Ezekben a legkorszerűbb, vezeték nélküli kommunikáción alapuló raktárlogisztikai informatikai rendszer üzemel. Az alaptevékenység azonban az Európai Unión belüli fuvarozás, illetve szállítmányozás. A 250–300 járműből álló flottában a kompakt furgonoktól a nyerges szerelvényekig jóformán mindenféle méretű és teherbírású tehergépkocsi megtalálható, hogy minden megbízói igényre a leghatékonyabb és legrugalmasabb megoldást nyújthassa a cég.

– Ekkora flottaméret esetében egyedülállónak mondható a megrendelt vontatók biztonsági és kényelmi felszereltsége, hiszen sávelhagyásra figyelmeztető rendszert, adaptív sebességtartó automatikát, automatikusan vészfékező rendszert, Scania Active Prediction domborzathoz igazodó hajtásláncvezérlést, szabadonfutó emelt teljesítményű retardert, fűthető és szellőztethető komfortülést, bőrbevonatú kormánykereket, xenon lámpát, gyári navigációt és nagy méretű hűtőrekeszt is találni a kabinban. Igazán büszkék vagyunk arra, hogy a Scania ilyen presztízs felszereltségű, korszerű tehergépkocsikkal erősítheti ismét a Horváth Rudolf Intertransport Kft. járműparkját” – mondta Sáránszky Róbert.

– Nekünk fontos szempont, hogy színvonalas munkakörülményeket biztosítsunk gépkocsivezető kollégáinknak, és ezáltal vonzóbbá tegyük a magyarországi munkavállalást. Másrészt a prémium színvonalú járművekkel jobb teljesítményt érnek el a sofőrök, akik rendszeres továbbképzést is kapnak majd. A Scania Hungária Kft. egy egyedi tréningprogramot dolgozott ki a gépkocsivezetőinknek a Scania Ecolution módszere alapján. Ennek lényege, hogy a sofőrök az átvételkor, majd a tréningprogram szerinti időközönként elméleti, illetve gyakorlati továbbképzésben részesülnek, a rendszeres havi kiértékelés nyomán pedig telefonos útmutatást kapnak” – tette hozzá Horváth Rudolf.

Jelenleg a megbízói igényekhez rugalmasan igazodva 250 és 300 között változik a Horváth Rudolf Intertransport Kft. flottájában a tehergépkocsik száma. A kétszáz új Scania alapvetően a járműcserét szolgálja, de szükség esetén némi bővítésről is szó lehet.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek