Hosszabbít a Zöld nyíl

Elek Ádám   ·   2011.07.08. 18:28
title

Újabb fázisához érkezett a miskolci Zöld Nyíl projekt, az 1-es villamos régi szakaszán pályafelújítás, míg Diósgyőr fölött a hosszabbítás készül.

 

A diósgyőri végállomás épületét elbontják

Az 1-es villamos a korábbi diósgyőri végállomásától a Felső-Majláthi lakótelepig fog járni, a másfél kilométeres új szakaszon több munkafázis figyelhető meg. A leendő végállomáson a közműveket építik, Alsó Majláthig pedig az út szélesítése és a Színva patak partjának megerősítése a cél. Tovább a leendő Bölcs utcai megállóig már a pályát fektetik, ahonnan Diósgyőrig még a terepet készítik elő.

A Bölcs utcánál járunk, épül az új szakasz

Miskolcon ezek mellett nem állt meg az élet, de a villamossal utazókra nehéz napok várnak: a Tiszai pályaudvartól Selyemrétig (ez egy megálló, emlékezhetünk, területi viták miatt nem nyúlhattak a korábbi vágányzárnál a pályához) buszok járnak, majd tovább a Malomszög utcáig villamos jár. Malomszög utcától az 1VP (villamospótló) Diósgyőrbe, míg a 2VP a Vasgyárhoz megy.

 

lsó-Majláhtnál fogja keresztezni az utat a villamos. Sajnos a projekt keretén belül rengeteg zöld területet kellett megszüntetni

 

Az út szélesítése miatt Alsó- és Felső-Majláth között fél pályán halad a forgalom

Az új végállomáson még csak a közműveket váltják ki (fotók: Elek Ádám)

Kapcsolódó hírek