Hülyeség lenne a sisakviselés?

iho/zöldút   ·   2015.10.31. 13:45
bsisak0

A Magyar Kerékpáros Klub oldalán jelent meg egy külföldi kutatás összefoglalója. Eszerint egy holland kutató, Theo Zeegers vizsgálatai alapján a kerékpáros sisak viselése miatt egyáltalán nem lett kevesebb a fejsérüléses balesetekből – azok a többi sérüléshez hasonlóan maguktól csökkentek. Zeegres szerint ez azt jelenti, hogy a balesetek száma a biztonságosabb infrastruktúrának, az alkoholfogyasztás szabályozásának, illetve a biztonságosabb járműveknek köszönhető. A vizsgált időszakban ugyanis a kerékpárosok között a kar- és lábsérülések aránya ugyanúgy változott, mint a fejsérüléseké.

Berlin, sisakban. Nem árt, ha van (fotó: Daily Mail)

Akkor most dobja el mindenki a sisakot, hiszen semmi értelme? Ezt azért túlzás lenne állítani, sőt biztos, hogy vannak olyan helyzetek, amelyekben életet menthet egy valóban jó sisak. A kutatás inkább azt sugallja, „átlagos, normális, városi” körülmények között „nem tragédia”, ha nincs rajtunk.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek