Húsz új autóbuszt állít forgalomba a DDKK

MTI/iho   ·   2018.03.14. 10:00
400px_credok

A Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. a Credo Econell 12 típusú, alacsony belépésű autóbuszokat a Volán Buszpark Kft-től bérli. A húsz jármű közül tíz Tolna, hét Baranya, három pedig Somogy megyében áll forgalomba. A járművek elosztása a forgalmi igények és az autóbuszok megyénkénti átlagéletkorának figyelembevételével történt. A bérelt buszok, amelyeket a Volán Buszpark Kft. a Kravtex-Kühne-vállalatcsoporttól szerzett be, Euro 6-os besorolású, 210 kilowatt teljesítményű motorral, robotizált sebességváltóval rendelkező, könnyűszerkezetű járművek, amelyekkel átlagosan mintegy húsz százalékos üzemanyag-megtakarítás érhető el a jelenleg futó típusokhoz képest.

Folyamatosan áll forgalomba a Volán Buszpark által beszerzett száz új Credo autóbusz. Húsz kocsin most a Dél-Dunántúl osztozik (illusztráció: Credobus)

A Credo Econell 12 a gyártó alacsony belépésű típuscsaládjának tizenkét méter hosszú változata, amelyben ötven utasülést helyeztek el, az autóbusz összesen nyolcvanegy utas szállítására alkalmas. Valamennyi busz utastere klimatizált. A járművek az utastájékoztató és -kiszolgáló rendszer beépítése után állnak forgalomba. Az új járművek bérlésével és a régiek selejtezésével a társaság autóbuszainak átlagéletkora 12,3 évre csökken.

A buszok a Volán Buszpark legújabb, száz új autóbuszra szóló beszerzésének keretében kerülnek a DDKK-hoz. A beruházás során szinte az egész ország: a Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. (DAKK), az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (ÉNYKK), a Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (KMKK) és a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (KNYKK) is új járművekhez jut.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek