Huszonhárommillió utast szállított 2016-ban a Wizz Air

MTI/iho   ·   2017.01.06. 14:03

Az év végén negyven ország 134 célállomására összesen 519 útvonalon repülő diszkont légitársaság pénteken az MTI-nek adott tájékoztatása szerint magyarországi útvonalain 2016-ban 3,7 millió utast szállított, ami huszonhárom százalékos éves növekedés. A Wizz Air jelenleg két magyarországi bázist üzemeltet Budapesten és Debrecenben összesen tizenegy repülőgéppel, több mint ezer főt foglalkoztat hajózó személyzet, légiutas-kísérő, irodai és támogató munkakörökben. A diszkont légitársaság hazai hálózata hatvanöt útvonalat kínál, Európa-szerte és a kontinensen túl huszonnyolc országgal kapcsolja össze Budapestet és Debrecent.

A Wizz Air Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága, jelenleg hetvennégy darab Airbus A320 és A321 típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet. A Wizz Airt a Londoni Értéktőzsdén jegyzik, részvényei szerepelnek az FTSE 250 és az FTSE All-Share tőzsdei indexekben. A közlemény szerint a világ egyik vezető légiipari kiadványa, az Air Transport World szerkesztősége, valamint a Centre for Aviation (CAPA), a légiipari információk és elemzések független szolgáltatója is a Wizz Airnek ítélte a 2016 Diszkont Légitársasága címet.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek