Huszonhat útszakaszt újítanak fel idén Békés megyében

MTI/iho   ·   2018.05.11. 12:27

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója, Virág Mihály sajtótájékoztatón pénteken Békéscsabán elmondta: a Terület- és településfejlesztési Operatív Program (Top) keretéből, 3,54 milliárd forint értékben tizenhárom útszakasz, összesen csaknem huszonöt kilométer hosszon újul meg. A munka hét szakaszon már elkezdődött és őszre be is fejeződik, egy kivételével: Sarkad belterületén egy új körforgalmat alakítanak ki négyszázmillió forintból, ez az egy építés engedélyköteles, jelenleg a vízjogi létesítési engedély beszerzése zajlik, ezért elképzelhető, hogy a kivitelezés befejezése átcsúszik a jövő év elejére.

A felújítás érinti egyebek mellett a SzeghalomVésztő, a KétegyházaMedgyesegyháza, a BattonyaMezőhegyes, NagygyantéSarkadkeresztúr közti négyszámjegyű út egy-egy szakaszát, valamint a köznyelvben dinnyés útként ismert 4429-es utat. Hazai forrásból tizenhárom szakaszon, csaknem harminc kilométer hosszon zajlanak útfelújítások, erre összesen 3,4 milliárd forintot fordítanak. Hét helyszínen itt is megkezdődött a munka, a kivitelezés ez év végéig mindenhol megvalósul. Hazai forrásból valósul meg egyebek mellett a 44-es út gyulai elkerülő szakaszának, valamint a csanádapácai, muronyi, örménykúti, kétsopronyi vagy a békésszentandrási négy- és ötszámjegyű utak felújítása. Az útfelújításokat valamennyi szakaszon a közbeszerzések két nyertes kivitelezője, a Duna Aszfalt Kft. és a Hódút Kft. konzorciuma, illetve a Swietelsky Magyarország Kft. végzi. A Magyar Közút saját eszközökkel, saját emberekkel is végez útfelújítást. A DévaványaKörösladány közti úton a közút saját forrásból felújít egy körülbelül nyolc kilométeres szakaszt, továbbá a csabacsűdi főutca másfél kilométeres szakaszát.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Top támogatásával országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indítja el. Idén országszerte mintegy ezerkétszáz kilométeren újulnak meg utak.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek