Huszonnyolc Alstom Coradia Lint Augsburgnak

iho   ·   2016.03.16. 17:26

A több mint száztizenötmillió eurós megrendelés, amelyben 19 Coradia Lint 41, 4 Coradia Lint 54 és 5 Coradia Lint 81 típusú dízel motorvonat szerepel, az Ausgburg környéki vasútközlekedés 2018-ban kezdődő bővítését és fejlesztését szolgálja. A Bayerische Regionbahn GmbH üzemeltetésében az új motorvonatok várhatóan 2018 decemberétől az Ausgburg–Landsberg, az Augsburg–Füssen és a München–Füssen vonalakon állnak majd forgalomba. A szerelvényeket, amelyek (alváltozattól függően) 225-485 uats szállítására alkalmasak, az Alstom salzglitteri (Németország) üzemében szerelik össze. Az Alstom eddig már több mint kétezerkétszáz Coradia motorvonatot gyártott, amelyek közül 1900 közlekedik napjainkban is Dánia, Franciaország, Németország, Olaszország, Luxemburg, Hollandia, Portugális, Svédország és Kanada vasútjain.

(forrás: Alstom)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek