Idén is csatlakozott a MÁV a Bringás reggelihez

iho/zöldút   ·   2019.09.06. 10:30
400px_bringasreggeli_mav

A Magyar Kerékpárosklub idén ősszel ismét megszervezte a már jól ismert Bringás reggeli országos rendezvénysorozatot. A kezdeményezéshez már hagyományosnak mondhatóan most is csatlakozott a vasúttársaság: szeptember 5-én, csütörtökön reggel finomságokkal és frissítővel várták a kerékpárral közlekedőket a budapesti MÁV-székházzal szemben, a Könyves Kálmán körúti kerékpárúton, a MÁV-HÉV pedig a Boráros téri H7-es HÉV végállomáson. A két helyszínen több mint háromszáz biciklis fordult meg, hogy egy rövid pihenőt követően, a magához vett reggelivel folytathassa az útját.

Szeptember 5-én Bringás reggelivel várta a MÁV a kerékpárosokat (fotók: MÁV Zrt.)

A szerepvállalással a MÁV a vasúti és a kerékpáros közlekedés összekapcsolására kívánja felhívni a figyelmet, illetve arra, hogy a vasúttársaság egyik kiemelt feladatának tekinti a kerékpárszállítási szolgáltatás folyamatos fejlesztését. A MÁV-Start az elmúlt években több százmillió forintot fordított kerékpáros kocsik kialakítására a biciklisek vonaton utazásának megkönnyítése érdekében. A MÁV Zrt. az állomásfejlesztési tevékenységek (felújítások, környezetrendezés) során a kerékpáros utasok érdekeit is figyelembe veszi, a beruházásoknál kiemelt figyelmet fordít a kerékpártárolók kialakítására.

A Magyar Kerékpárosklub szeptember 9-én ismét elindítja a Bringázz a Munkába! kampányt, a kéthetes nyereményjátékhoz egyéniben és csapattagként is csatlakozhatnak a kerékpárosok. Bővebb információt ide kattintva a kampány honlapján lehet elérni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek