Idén is félárú retúrjeggyel a Szigetre

iho   ·   2013.07.31. 12:59

A MÁV-START az idén is ötven százalékos kedvezményt ad a Sziget Fesztiválra vonattal utazóknak, továbbá akik a fesztiválon a kihelyezett MÁV-Start pénztárban váltják meg a teljes árú menetjegyüket, húsz százalékos kedvezményt vehetnek igénybe. A vasúttársaság a rendezvény miatt megnövekvő utasforgalom kiszolgálására a menetrenden felül mentesítő vonatokat közlekedtet, valamint a nagyobb utasforgalmú állomásokon, pályaudvarokon több pénztáros, eligazodást segítő munkatárs teljesít majd szolgálatot – olvasható a MÁV-Start honlapján.

A Sziget Fesztiválra utazók bármely belföldi állomásról ötven százalékos kedvezményű alkalmi menettérti jegyet válthatnak Budapest-Keleti, Nyugati és Déli pályaudvarra, valamint Kelenföld állomásra. Az alkalmi menettérti jegy a visszautazáshoz a rendezvény belepőjéül szolgáló karszalag felmutatásával vagy a helyszínen történt lebélyegzéssel érvényes. A menetjegyek bélyegzése a rendezvény idejére felállított MÁV-Start pénztárkonténerben kérhető. A kedvezményes árú, alkalmi menettérti jeggyel az utazás legkorábban augusztus 5-én kezdhető meg és a visszautazást legkésőbb augusztus 12-ig kell befejezni.

A Sziget-pénztár egy belföldi és két nemzetközi ablakkal működik majd, ahol teljes körű belföldi és nemzetközi menetjegyváltási lehetőséggel, útvonaltervezéssel, menetrendi információkkal várják az érdeklődőket. Menetjegy bármely belföldi viszonylatra váltható, egy útra vagy menettérti útra is. A Sziget Fesztivál teljes területén, így a MÁV-Start pénztárban is Fesztiválkártyával vagy PayPass fizetőeszközökkel egyenlíthető ki a vásárolt belföldi és nemzetközi menetjegy ára.

A vasúttársaság hosszabb szerelvényekkel, megerősített pénztári és ügyeleti szolgálattal, valamint mentesítő vonatokkal is készül a – Sziget Fesztiválra vonattal utazók révén – jelentősen megnövekvő utasforgalomra.

A külföldi utasok visszautazását elősegítve, a vasúttársaság augusztus 12-én hétfőn mentesítő vonatokat indít Bécsbe. A két mentesítő vonat 12 óra 10 perckor és 14.00-kor indul a Keleti pályaudvarról, menet közben Kelenföld, Tatabánya, Győr és Hegyeshalom állomásokon áll meg.

Kapcsolódó hírek