Idén is várja a látogatókat a szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum

iho/vasút   ·   2019.03.27. 17:48

A háromezer négyzetméternyi fedett és kétezer négyzetméternyi szabadtéri területen fekvő kiállításon hetven felújított, muzeális járművet tekinthetnek meg a látogatók. A kiállítás kiváló program kisgyermekes családoknak, de a nagyobbacska fiúk érdeklődését is megragadja. A tárlaton archív fotókon, dokumentumokon és korabeli tárgyi emlékeken keresztül elevenedik meg a főváros és a történelmi Magyarország közösségi közlekedésének kialakulása, fejlődése – az első lóvasúti vonal megnyitásától a metróközlekedésig, az első omnibuszok felbukkanásától az autóbusz- és trolibuszközlekedésig. A tavaszi kiruccanást ideális összekötni egy sétával, akár a gyönyörű szentendrei Duna-parton, akár az óváros kanyargó utcácskáin.

A belépő költsége, valamint további részletek ide kattintva érhetők el.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Nyugat-Balkán felé terjeszkedik a TEN-T

iho/vasút   ·   2021.01.24. 19:05

A transzeurópai közlekedési hálózat létrehozása rendkívül fontos az európai integrációs folyamatban, hiszen a magáncélú utazás mellett a vállalkozásoknak is könnyebbé teszi a szállítást, aminek fontosságára a koronavírus-járvány is rámutatott.