Idén már nem biciklizünk Csepelre

Kengyel Kristóf   ·   2011.11.08. 09:30
kiskép

Majd két héttel ezelőtt, 2011. október 25-én kellett volna átadni a kerékpáros forgalomnak az új, Kvassay hídtól az Ady Endre utcáig tartó utat, amit három szakaszra bontva építtetnek, két kivitelezővel. Ha az időjárás kegyes lesz az építőkkel, akkor a két hosszabb szakasz kivitelezője bő egy hónap múlva befejezi a rábízott feladatot.

Térképünkön jól látszik, hogy a Szállító utcánál megszakad az út, majd a Corvin úttól folytatódik<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(fotók: Kengyel Kristóf)

Az igazán nagy probléma a másik kivitelezővel van. Ugyanis ők még neki sem láttak az építésnek és idén már biztosan nem is fogják elkezdeni a közbenső, Szállító utcától a Corvin útig tartó, mintegy háromszáz méteres szakaszt. Ha pedig az elkészült részt idén átadják, akkor a két keréken közlekedőknek azzal kell szembesülniük, hogy az út vége után egy keskeny aszfaltcsíkon és gyakorlatilag egy csapáson kell biciklizniük. Más alternatívaként pedig választhatják a forgalmas Weiss Manfréd utat.

De akadnak az új úttal kapcsolatban más „érdekességek” is. A kimaradt szakasz után a Corvin úttól folytatódó bicikliút elején egy tábla jelzi annak kezdetét. Ez a szakasz csak erős túlzással nevezhető kerékpárútnak, ugyanis még épp csak az alapját fektették le, így egy kissé „döcögős”, ezért csak terepjárásra alkalmas biciklivel ajánlatos közlekedni rajta.

A félkész utat néhány kerékpáros már birtokba vette

A csepeliek jövő nyáron már birtokba vehetik az egyelőre még foghíjas kerékpárutat. Biztosan nagy lesz az öröm, hiszen a gerincút mellett húzódó kerékpárút is átadásra kerül, de nem ússzák meg ennyivel a helyiek. A Gubacsi hídtól a gerincútig is új kerékpárút létesül. Így 2012 második felében a XXI. kerület az egyik legjobb kerékpáros-infrastruktúrával rendelkező fővárosi kerület lehet.

Kapcsolódó hírek