Ifjúsági Vitorlázórepülő VB: első szám, magyar győzelem

iho   ·   2015.12.02. 16:15
cim

Arday Dániel, az első szám győztese

A Sydneytől északnyugatra fekvő Narromine a helyszíne a fiatal vitorlázórepülők világversenyének, amelyen Arday Dániel a Malév és Vámosi Tamás az Opitz repülőklub pilótái képviselik a magyar színeket, méghozzá komoly sikerrel.

Arday és Vámosi a klubkategóriában versenyeznek, LS 4-es gépekkel. Az, hogy a magyar fiúkkal számolni kell, már az edzésnapokon is kiderült, az elsőt Arday, a második edzésnapot Vámosi nyerte. A jelek szerint a fiúk hamar alkalmazkodtak a helyszínen tapasztalt nehézségekhez, a nagy hőséghez és az igen erős szélhez.

Vámosi Tamás, a másik ígéretes fiatal magyar pilóta az ausztráliai világversenyen

Az erős szél a megnyitó után elfújta az első versenynapot, a második napon 298 kilométeres távot írtak ki, amelyet Arday Dani teljesített leggyorsabban 86,85 kilométeres óránkénti átlagsebességgel, tehát ő kapta a szám megnyerésért járó ezer pontot. Vámosinak nem sikerült jól az első versenynap, terepen szállt le.

Az indulás tehát összességében jól sikerült, de még bőven van hátra a december 12-én záruló versenyből.

Nem tűnik ideális időjárásnak, ha ennyien tekernek egy bolyban

Vámosi Tamás nevével többször találkozhatott már az olvasó az iho/repülés portálion. 2013-ban mindössze 21 évesen sikerült teljesítenie a vitorlázórepülők gyémántkoszorújának összes feltételét, utolsóként az 500 kilométeres távrepülést, ő lett az ország legfiatalabb gyémántosa, aki ráadásul mindössze öt év alatt jutott el eddig az első felszállásától, tavaly pedig ő lett a repülősportágakban az év ifjúsági sportolója.

Az első versenynap feladata a Klubosztálynak

Arday Dániel ugyancsak gyémántkoszorús, de mielőtt ebbe a „klubba” belépett volna, ő kapta tavaly a legjobb ezüstkoszorúsnak kijáró díjat, ugyancsak 2014-ben Őcsényben a Nemzeti Bajnokságon, elő-Eb-n második lett.

Edzésnapi kötelék: Arday gépe Vámosié felől

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek