Így gondozd a Cessnádat!

iho/repülés   ·   2011.12.10. 11:00
haerf08aug0001

A Cessna szeretné a géptulajdonosoknak megkönnyíteni az előírt vizsgálatokat, amelyeket nem kevesebb, mint 145 ezer, 1946 és 1986 között gyártott egymotoros repülőgépen kell végrehajtani.

A kiegészítő eljárásokat a Cessna átvezeti majd a szervizkézikönyvekbe is, még ebben a hónapban a korábbi, és áprilisban a későbbi kiadások bulletinjeibe. A kiegészítő vizsgálatok elsősorban a korróziós és az anyagfáradásos hibák kiszűrésére szolgálnak, a repülőgépnek olyan pontjain, ahol ez a két veszélyforrás fokozottan támad.

A Cessna ugyanakkor azt kommunikálja, hogy ezek a vizsgálatok egyszerűen és könnyen végrehajthatók. Elég a vizuális ellenőrzés, amit az erre kiképzett személyzet az éves felülvizsgálat alkalmával is elvégezhet – mondta Beth Gamble, a Cessna repülőgépsárkányokkal foglalkozó főmérnöke.

A korrózió és az anyagfáradás elkerülhetetlen, de korai felderítéssel és megfelelő karbantartással minimalizálhatók a hatásaik – mondja Gamble. A Cessna egy powerpoint prezentációt is kibocsátott, valamint egy videót a tulajdonosok számára, hogy megkönnyítse a szükséges vizsgálatokat.

Kapcsolódó hírek