Ikarus újdonságok

Ács Attila   ·   2019.08.06. 18:00
Ikarus280_Brekina_H0_kicsi

Sajnos egy hónap múlva véget ér ez az idei, különös nyár, de a szeptember is szép lesz a maga módján, a buszos érdeklődésűeknek legalább is biztosan, hiszen két közkedvelt Ikarus típust is meg lehet majd vásárolni otthonra, makettként.

A 200-as széria nemcsak itthon (volt) népszerű, több tucat másik országba is eljutott a több mint három évtizedes gyártása során, az azonban mégis bajban volt, aki szeretett volna magának egyet kicsiben, hiszen a legnépszerűbb, 1:87-es méretarányban kapható termékek zöme vagy nem hozza az elvárható minőséget és/vagy még drága is mellé. Örvendetes volt így hát a német Brekina cég színre lépése: a többieknek konkurenciát nem jelentve tavaly a hiánypótló 255-ös típust dobták piacra tobbféle színezésben, az igazán nagy durranás azonban a csuklós 280-as lesz, amit elvileg augusztus végén mutat majd be hivatalosan a cég, majd nem sokkal később meg is lehet venni.

 

A Brekina 1:87 méretarányú Ikarus 280-asa

 

Az előzetes képek alapján a modell szépnek tűnik, a csukló, illetve az utánfutó sincs elszabva, mint a jelenleg kapható konkurens modellnél. Külön öröm, hogy a klasszikus okkersárga színben mutatják be, így a gyári állapotában is remekül mutat majd akár a terepasztalon, akár a polcon vagy a vitrinben, de minimális átalakítással (például az ajtók és a kerekek fehérre festésével) egy igazán élethű Volános példány varázsolható belőle. Információink szerint a vételára 37 euró környékén alakul majd.

Aki itt felszisszent, annak inkább az 1:72-es méretarányú Ikarus 260-ast ajánljuk, amihez elviekben mindössze 490 forintért hozzá lehet majd jutni az újságárusoknál vagy a DeAgostinitől megrendelve. A cég honlapján található képek szerint ez a 260-as BKV színű lesz, feliratok nélkül és a „Legendás buszok a múltból” sorozat ezzel a típussal mutatkozik be szeptemberben. A sorozat összes tagjáról egyelőre még nincs infó, de remélhetőleg idővel több Ikarus típus is fel fog bukkanni.

A Deagostini 1:72 méretarányú Ikarus 260-asa

* *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek