Indóház az indián nyárra

iho/vasút   ·   2011.10.04. 16:00
00

Szomorú kötelességének tesz eleget a szerkesztőség: a vörösiszapömlés évfordulójáról emlékezik meg egy cikkünk. Egy éve Kolontárt és Devecsert öntötte el a tározóból kizúduló veszélyes anyag tíz halálesetet és számtalan súlyos sérülést okozva, az áradat a 20-as vasútvonalat is használhatatlanná tette.

Az Indóház Online portálon megemlékeztünk már az utolsó magyar tervezésű gőzmozdony, a 303-as sorozat forgalomba állásának hatvanadik évfordulójáról, a magazin októberi számában hosszabb leírást olvashatunk, sok-sok, eddig még sehol sem publikált fényképpel.

Aktuális téma? Mindenesetre Debrecenben a spanyol CAF nyerte a villamostendert (most már talán véglegesen), itt az idő, hogy a reneszánszát élő spanyol villamosközlekedésről is szóljunk, részletesen bemutatva a városok közúti vasúti üzemeit.

A mai negyvenesek talán még emlékeznek a PIKO Expert „márkanévre”. A hetvenes években a kezdőkészletnél nagyobb, bőségesebb dobozt takart az elnevezés: több kocsit, nagyobb mozdonyt, a „dilikörnél” izgalmasabb pályát rejtett a csomagolás. A német cég most „leporolta”  a nevet: a Hobby árfekvéséhez közelítő, ám professzionális kialakítású mozdonyokat forgalmaznak, többek közt magyar festésű Traxx-ot is.

Az Indóház októberi számát október 8-tól, szombattól vásárolhatják meg az újságárusoknál.

Egy sajnálatos hiba folytán a lap 78. oldalán levő kvíztotóba hiba csúszott: a helyes megfejtést ettől függetlenül nem nehéz megtalálni, olvasóink válaszait továbbra is várjuk!

Kapcsolódó hírek