Indul a kátyúzási szezon

MTI/iho   ·   2015.03.17. 08:41

Újra nyitnak a melegaszfalt-keverőtelepek, így a Magyar Közút tartósabb javítási munkálatokat végezhetnek a magyar úthálózaton. A kátyúzási igény persze most is nagyobb, mint amekkorát a közútkezelők egyszerre el tudnak végezni, ezért első körben minden esetben a gyorsforgalmi és főutakon, majd a kevésbé forgalmas 4-5 számjegyű mellékutakon, végül a bekötőutakon várhatóak munkálatok.

Az úthibákról elsősorban a cég saját, több száz útellenőrből álló hálózata ad információt, akik meghatározott terv alapján járják végig a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által üzemeltetett 31 ezer 800 kilométeres közúthálózatot. A társaság ezen felül előzetes ütemtervébe szintén próbálja beépíteni a lakossági és egyéb bejelentéseket is.

A kátyúzási, lokális javítási munkákra a Magyar Közút idén nettó 9 milliárd 51 millió forintot költhet el, ami mintegy 151 ezer tonna aszfalt felhasználását teszi lehetővé.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az Erdélybe induló Történelmi Székely Gyors zarándokvonatra és az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek