Ingyenes tömegközlekedés másfél évig!

iho   ·   2014.03.13. 11:13
ploiesti4cim

A ploiesti-i helyi vezetés szerdán döntött arról, hogy a nettó 3000 lej, azaz 750 euró, azaz 230 ezer forint alatti jövedelemmel rendelkezőknek másfél évig ingyenes lesz a tömegközlekedés.

Az önkormányzat azért döntött így, mert nagy léptékű infrastruktúra-fejlesztések lesznek a városban: villamosvonalakat újítanak fel, akadálymentesítési munkákat végeznek, és megújulnak a jelző- és automata berendezések.

A villamosok egyáltalán nem járnak majd ebben az időszakban, helyettük autóbuszok fognak közlekedni. A kieső bevételek a helyi költségvetést terhelik, ami idén 62 millió lej lesz, jövőre pedig 64,5 millió lej, azaz mintegy 15–16 millió euró.

A tendert az a cég nyerte, amelyik harmadával kevesebbért vállalta, hogy elvégzi a felújításokat, mint amennyivel egyáltalán az önkormányzat számolt, ezért engedheti meg magának a város, hogy ingyenes tömegközlekedést biztosítson a lakosság nagy részének.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek