Innovációs Nagydíjat kapott az Evopro

MTI/iho   ·   2016.03.31. 15:31

A Parlamentben rendezett ünnepségen adták át a 2015-ös év Innovációs Nagydíjait. Az Evopro csoport – az Evopro Innovation Kft. és az Evopro Systems Enginieering Kft. – a 2013-as Automotive szakkiállításon már bemutatott eRDM dinamikus vesúti terhelési rendszer kifejlesztéséért vehette át a kitüntetést.

Az eRDM rendszer lényege, hogy gyakorlatilag teljes körű diagnoisztikát végez menet közben is a vonatszerelvényeken. Lehetővé teszi a túlterhelt vagy aszimmetrikusan megrakott tehervonatok kiszűrését, kimutatja az érzékelőklön átgördülő kerekek esetleges hibáit. Maga a rendszer egy mindössze huszonnégy méteres szakaszon, két tengelyszámlálóból és nyolc-nyolc, a sínszálakra telepített modulból áll.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek