Interaktív tükröt fejleszt Győrben az SMR

MTI   ·   2012.04.17. 09:51

A visszapillantó tükröket helyettesítő interaktív kamerarendszerek fejlesztésébe kezdett az indiai tulajdonú SMR-cégcsoport; a munkában a konszern győri laborja is részt vesz – közölte Tibori Pál-Levente, a Samvardhana Motherson Reflectec magyarországi cégének vezérigazgatója.

A fejlesztés tavaly indult, reményeik szerint 2012 végén már be is mutathatják a tükröket felváltó új kamerarendszert, amely egyebek mellett sávváltás-támogatásra, holttér-figyelésre, táblafelismerésre és 360 fokos kép alkotására is alkalmas, emellett segíti a vezetőt például abban, hogy a lehető legkisebb fej- és szemmozgással felügyelhesse, mit csinál gyermeke a hátsó ülésen.

Az új kamerarendszert először prémium kategóriás autókba szerelik majd be; cégnevek említése nélkül annyit mondott Tibori Pál-Levente: vannak már érdeklődők a kamerarendszer iránt, amelynek gyárthatósági tesztje folyik Magyarországon.

Az SMR (Samvardhana Motherson Reflectec) a 2010-es üzleti évben 2,7 milliárd dolláros forgalmat elkönyvelő Samvardhana Motherson Group tagja. A vállalatcsoport minden ár- , és járműkategóriában gyárt külső és belső tükröket, egyúttal Észak-Amerika, Európa, Ázsia és Ausztrália szinte minden autógyárának beszállítója.

A cégcsoport a világ 23 országában több mint 90 gyártóhelyen  működik, munkavállalóinak száma meghaladja a 40 ezret. Az SMR mintegy hatezer munkatársat alkalmaz, a dolgozók negyedrészét  Magyarországon foglalkoztatja.

Kapcsolódó hírek