Irány Bécs és Zágráb is az advent szombatjain – vonattal!

iho/vasút   ·   2022.11.16. 18:20
00_adventi_vonat

Idén két szomszédos fővárosba is utazhatunk az adventi ünnepekre: Budapestről Bécsbe az Advent Eurocityvel lehet eljutni, Pécsről Zágrábba pedig Zágráb Advent Expressz néven indul adventi különvonat.

Bécsbe az Advent Eurocityvel november 26-án, december 3-án, 10-én és 17-én lehet eljutni a Keleti pályaudvarról. A vonat 8 óra 1 perckor indul, Magyarországon Kelenföld, Tatabánya, Komárom, Győr, Mosonmagyaróvár és Hegyeshalom állomásokon áll meg. A Bécsből 18:04-kor visszainduló járattal este kilenc órára lehet Budapestre érkezni. Az ünnepi szerelvény első osztályú és étkezőkocsival is közlekedik, amin karácsonyi menüsorral, valamint forralt borral várja az utasokat az Utasellátó. A vonatra helyjegy váltása belföldi forgalomba kötelező, nemzetközi forgalomba helyjegy váltható. Az utazáshoz a jegypénztárakon kívül a MÁV applikációban és az Elvirán megváltható Start Európa jegyek érvényesek. A gyermekjegyek öt euróba kerülnek egy útra, a felnőtt jegyek árak foglalástól függően 17 és 29 euró között érhetőek el.

A horvát fővárosba a pandémiát megelőző években nagy népszerűségnek örvendő Zágráb Advent Expresszel kényelmesen, átszállás nélkül lehet eljutni a 2016 és 2018 között három alkalommal is a legszebb európai karácsonyi vásárnak választott eseményre. A zágrábi állomásról könnyen és gyorsan elérhető a vásár területe. A különvonat december 3-án 6:17-kor indul Pécsről, a határig pedig megáll Szentlőrincen, Dombóvár-alsón, Kaposváron, Somogyszobon és Gyékényesen. Az adventi látogatáshoz igazított menetrendnek köszönhetően a 11:26-os érkezés után 6 órát lehet eltölteni a horvát fővárosban – visszaérkezés 23:31-kor). A szerelvény étkezőkocsival közlekedik, amin az Utasellátó karácsonyi menüsorral, valamint forralt borral várja az utasokat. A menetjegy ára oda-vissza 31 euró felnőtteknek, 14 éven aluli gyermekeknek pedig 21 euró, a menetjegy a helybiztosítást is tartalmazza. A vonatra más menetjegy és kedvezmény nem érvényes. A jegyek csak a jegypénztárakban válthatók! A gördülékenyebb határátlépés érdekében a MÁV-Start az utasok adatait előzetesen regisztrálja és elküldik az illetékes szerveknek, ezért szükséges, hogy a jegyvételhez a kiutazáshoz használandó okmány számát (személyi igazolvány vagy útlevél száma) és az utasok születési idejét is be kell diktálni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek