Irány újra a Székelyföld Nagyváradon, Kolozsváron, Csíkszeredán át Brassóig!

iho/vasút   ·   2020.07.01. 20:00
corona_ujra_elindult0

17:35-kor újra elindult a Keleti pályaudvarról Nagyváradon, Kolozsváron, Csíkszeredán át Brassóba a Székelyföld és Magyarország között átszállásmentes és biztonságos utazási lehetőséget kínáló Corona InterCity is. A vonatban a járványhelyzet előtti állapothoz képest újabb, felújított CAF fekvőhelyes kocsi és CAF hálókocsi közlekedik Budapest és Brassó között, Székelyföldön keresztül. Erdélyben Nagyvárad és Kolozsvár mellett a Székelyföld több magyarlakta települését is érinti – Gyergyószentmiklós, Csíkszereda, Tusnádfürdő és Sepsiszentgyörgy útirányon éri el Brassót.

(fotók: MÁV-Start)

A vonat Magyarországon csak Szolnok, Törökszentmiklós, Kisújszállás, Karcag, Püspökladány, Báránd, Sáp, Berettyóújfalu, Mezőpeterd és Biharkeresztes állomásokon áll meg.

A járványügyi korlátozások feloldásával az IC 2020. július 1-jén, szerdán indult először Brassó irányába, majd Székelyföldről július 3-án, pénteken érkezik vissza Budapestre. A Corona IC folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően a vonatban az eddiginél korszerűbb, légkondicionált hálókocsik közlekednek, és mostantól a fekvőhelyes kocsik is felújított, légkondicionált járművek. Ezek konnektorokkal és zárt WC-vel is rendelkeznek, a modernebb fékrendszer miatt pedig a járművek lényegesen csendesebben haladnak. 2020 végére pedig a Corona IC teljes MÁV-Start állományú és kívül-belül megújult ülő-, fekvőhelyes, háló- és étkezőkocsiból álló szerelvény szolgálja az utazók magas szintű kényelmét.

A vonatra a megszokott módon a normál díjszabású, helybiztosítást nem tartalmazó jegyek mellett kedvezményes árú SparNight menetjegyek is válthatók, a biztonságos utazás érdekében azonban a hat ágyas fekvőhelyes fülkébe való foglalás nem lehetséges. Az arcot eltakaró maszk, sál vagy kendő viselése Magyarországon és Romániában is a kormányrendeleteknek megfelelően továbbra is kötelező.

A megújult Utasellátó első intézkedései között szerepelt a járaton a szolgáltatási színvonal növelése, ennek keretében a felszállás után elérhető üdvözlőcsomag és a jegyárban foglalt reggeli, valamint a büfékínálat teljesen megújult. A vonat utasainak a fedélzeti büfékben közel negyven féle étel és italféleség érhető el. A háló- és fekvőhelyes kocsikban is könnyedén szervírozható és elfogyasztható, adalékmentes készételek 1690 forintos áron vásárolhatók meg, e mellett instant levesek is kaphatók 345 forintért, míg a dobozos Soproni sör 490 forintba kerül.

Cikkünk készültekor itt tartott a Corona

A Corona útvonalán nappal közlekedő Hargita IC egyelőre nem közlekedik, újraindítása a nyári szezon végét követően várható.

(X)

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek