Iskolakezdés Hong Kongban

Molnár András   ·   2011.08.31. 15:00
MTR_lil

A Közlekedési Vészhelyzet Koordináló Központ (Emergency Transport Co-ordination Centre, ETCC) folyamatosan felügyeli a közlekedési helyzetet, és állandó kapcsolatot tart a közlekedési vállalatokkal, hogy folyamatosan megfelelő szolgáltatást nyújtsanak az utasoknak, különös tekintettel a diákokra. Alkalmazottakat küldenek ki több csomópontba, hogy közvetlenül a helyszínen tájékozódjanak az aktuális állapotokról.

A tanulókat külön figyelmeztetik, hogy előzetesen ismerkedjenek az iskolába vezető útvonallal, valamint hogy szeptember elsején hosszabb menetidővel számoljanak, korábban induljanak el az iskolába. A szigeteken lakó diákok számára külön kihívás a komphasználat, egy sajtóközleményben az ehhez kapcsolódó információt is elérhetővé teszi a hong kongi kormány, a többi közlekedési vállalat honlapjával együtt.

Az iskolák környékén tiltott zónákat állítanak fel, ahol nem lehet megállni se személyautóval, se a nanny van-nek nevezett gyermekszállító kisbuszokkal. Az iskolabuszokra is külön szabályok vonatkoznak majd az iskolák körzetében, az autósoknak pedig egyenesen tiltott az iskolai körzetekbe behajtani.

Az MTR hálózata lefedi Hong Kong fő útvonalait, az Octopus kártya pedig megkönnyíti az utazást. A cég útvonaltervezője okostelefon-alkalmazásként is elérhető

Az MTR, a város kötöttpályás hálózatát üzemeltető cég nem készül különleges helyzetre, mindazonáltal ők is folyamatos kapcsolatban lesznek az ETCC munkatársaival, és szükség esetén közbe tudnak lépni a szolgáltatás javítása, a biztonság fokozása érdekében.

Ez a fajta összehangolt, folyamatosan koordinált „vészhelyzet”-kezelés itthon még ismeretlen, ezzel szemben ismerős a zsúfolt busz, a metróra alig férő embertömeg, és az első napon a közlekedési ismeretek hiánya vagy a közlekedési eszközök kapacitása miatt késő diák. A BKK megalakulása reményt ad, hogy egyszer itthon is eljutunk erre a szintre, de hogy mikor, azt egyelőre nem lehet tudni.

Kapcsolódó hírek